Verborgen gebreken

Bij de aankoop van een huis wordt het huis in de huidige staat aangekocht. Dat wil zeggen, met alle zichtbare en verborgen gebreken. Het gebeurt maar al te vaak dat er na de aankoop van een huis een hoop verborgen gebreken tevoorschijn komen. De meest voorkomende verborgen gebreken zijn houtworm, lekkages, houtrot en scheuren in muren. Al deze verborgen gebreken dienen hersteld te worden en kunnen de koper met een hoop extra kosten opzadelen. De koper van de woning heeft een onderzoeksplicht, maar ook verkoper heeft een plicht, namelijk de mededelingsplicht.

Mededelingsplicht

De mededelingsplicht wil zeggen dat de verkoper verplicht is om alle verborgen gebreken te melden. Het is echter voor de verkoper niet altijd duidelijk of er ├╝berhaupt verborgen gebreken zijn. Vaak zijn er experts voor nodig om daadwerkelijk vast te stellen of er mogelijke verborgen gebreken zijn. En zelfs dan kan het nog voorkomen dat er onverhoopt verborgen gebreken zijn.

Historie van onderhoud

In deze gevallen is het enorm handig om een onderhoudshistorie te kunnen overleggen met de koper van de woning. Een gedocumenteerde historie van gepleegd onderhoud kan gelden als een onderbouwing en minimalisering van de verborgen gebreken. Het toont namelijk aan dat er periodiek door vakmannen, die weten waar ze over praten, onderhoud is uitgevoerd.


Start direct met een onderhoudsplan voor jouw huis

 
 

Een fractie van de voordelen van onze app

85%

Financieel


Hogere verkoopwaarde door beter onderhoud & onderhoudshistorie

78%

Relationeel


Betere relatie met de vakman door structurele bezoeken

93%

Reparaties


Minder reparaties & onvoorziene kosten door onderhoud

Maak onderhoudsplan