Verkooptraject versnellen

Geen onderhoud, geen kijkers!

Diegene die overweegt om zijn of haar huis te verkopen, kan maar beter gedegen onderhoud uitvoeren, zo oordelen verschillende makelaars. Zij zien namelijk dat steeds minder kopers zin hebben om een huis op te knappen. Deze zogenaamde ‘klushuizen’ laat men steeds vaker links liggen. Met enorme consequenties, een lang verkooptraject, dubbele lasten en een hoop onvoorziene kosten!

Nieuwe generatie kopers

De nieuwe generatie kopers, namelijk de twintigers en dertigers, hebben het enorm druk. Naast het feit dat zij tot veel latere leeftijd (door)studeren, hebben zij ook vaak een drukke baan. Ook het feit dat steeds minder mensen ‘handig’ zijn op klusgebied leidt er toe dat er steeds minder geklust wordt door deze generatie. Projectontwikkelaars spelen in op deze trend door steeds meer kant-en-klare en goedkope nieuwbouwwoningen gebouwd. De nieuwe generatie kopers heeft geen boodschap aan achterstallig onderhouden woningen, zij willen een goed onderhouden woning met het liefst een nieuwe badkamer en keuken.

Ik heb geen onderhoud gepleegd, wat nu?

Er zijn twee mogelijkheden, ofwel je gooit de woning in de huidige staat in de verkoop, ofwel je benadert vakmannen om het achterstallig onderhoud te herstellen. Het kost geld om het achterstallig onderhoud te herstellen, maar vaak worden deze kosten terugverdiend uit het feit dat de woning minder lang te koop staat en de waarde van de woning aanzienlijk zal stijgen.

Waarom Woonderhoud? – Hoe werkt het?

Hoe werkt Woonderhoud?

Woonderhoud is een digitaal & gratis onderhoudsboekje voor particuliere woningen. Wij sturen je herinneringen wanneer je het beste onderhoud uit kunt (laten) voeren. Ook brengen wij je, als je wilt, in contact met vakmannen en buurtgenoten. Zo kun je het onderhoud direct aanpakken en goedkoper maken door het gezamenlijk met buurtgenoten in te kopen.

Lees verder


Start direct met een onderhoudsplan voor jouw huis!