De waarde van een woning

Bij het bepalen van de waarde van een woning staat de locatie met stip op nummer een. Daarnaast spelen zaken als achterstallig onderhoud, de woonomgeving en het beleid van de gemeente een grote rol. Met name achterstallig onderhoud is door de eigenaar van een woning voor een groot deel te bepalen. Als de woning goed bijgehouden wordt, zal dit de waarde doen stijgen.

Achterstallig onderhoud

Wanneer iets achterstallig onderhouden is, betekent dit dat het niet meer naar haar originele staat teruggebracht kan worden. In feite moet het gehele achterstallig onderhouden onderdeel vervangen worden. Door achterstallig onderhoud ontstaan ook weer andere schades, waaraan ook weer reparaties uitgevoerd moeten worden. Al met al, indien er niets aan achterstallig onderhoud gedaan wordt, zal de woningwaarde steeds verder blijven zakken.

Proactief onderhoud

Dat is de reden waarom wij proactief en preventief onderhoud stimuleren. Voorkomen is beter dan genezen, is een veelgehoorde term in de medische wereld. Voor huizen geldt exact hetzelfde. Het is beter om schade te voorkomen, dan om deze achteraf tegen hoge kosten te repareren.


Start direct met een onderhoudsplan voor jouw huis

 
 

Een fractie van de voordelen van onze app

85%

Financieel


Hogere verkoopwaarde door beter onderhoud & onderhoudshistorie

78%

Relationeel


Betere relatie met de vakman door structurele bezoeken

93%

Reparaties


Minder reparaties & onvoorziene kosten door onderhoud

Maak onderhoudsplan