Wooncomfort verhogen

Gevolgen achterstallig onderhoud

Het niet onderhouden van een woning kan desastreuze gevolgen hebben. Niet alleen voor de woningwaarde en het verkooptraject, maar ook voor het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners.

Wooncomfort

Wooncomfort wil zeggen dat het prettig wonen is in een woning. Dit wordt vaak bedreigd door achterstallig onderhoud. Achterstallig onderhoud wil namelijk zeggen dat bepaalde onderdelen van de woning niet meer in de originele staat hersteld kunnen worden. Hierdoor kunnen er situaties ontstaan die het wooncomfort ernstig bedreigen.

Gezondheid bewoners

Er zijn veel voorbeelden waar achterstallig onderhoud heeft geleid tot ernstige gezondheidssituaties die in sommige gevallen zelfs fataal geweest zijn. Zo zijn er verschillende gevallen van koolmonoxidevergiftiging bekend. Deze vergiftiging ontstond door slecht onderhoud van de CV installatie. Een ongezond binnenklimaat kan veroorzaakt worden door slecht onderhoud aan het ventilatiesysteem en schimmels. Vooral als er minderjarigen in het huis wonen, is het uiterst onverantwoord om geen onderhoud te plegen!

Waarom Woonderhoud? – Hoe werkt het?

Hoe werkt Woonderhoud?

Woonderhoud is een digitaal & gratis onderhoudsboekje voor particuliere woningen. Wij sturen je herinneringen wanneer je het beste onderhoud uit kunt (laten) voeren. Ook brengen wij je, als je wilt, in contact met vakmannen en buurtgenoten. Zo kun je het onderhoud direct aanpakken en goedkoper maken door het gezamenlijk met buurtgenoten in te kopen.

Lees verder


Start direct met een onderhoudsplan voor jouw huis!