Gevolgen achterstallig onderhoud

Het niet onderhouden van een woning kan desastreuze gevolgen hebben. Niet alleen voor de woningwaarde en het verkooptraject, maar ook voor het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners.

Wooncomfort

Wooncomfort wil zeggen dat het prettig wonen is in een woning. Dit wordt vaak bedreigd door achterstallig onderhoud. Achterstallig onderhoud wil namelijk zeggen dat bepaalde onderdelen van de woning niet meer in de originele staat hersteld kunnen worden. Hierdoor kunnen er situaties ontstaan die het wooncomfort ernstig bedreigen.

Gezondheid bewoners

Er zijn veel voorbeelden waar achterstallig onderhoud heeft geleid tot ernstige gezondheidssituaties die in sommige gevallen zelfs fataal geweest zijn. Zo zijn er verschillende gevallen van koolmonoxidevergiftiging bekend. Deze vergiftiging ontstond door slecht onderhoud van de CV installatie. Een ongezond binnenklimaat kan veroorzaakt worden door slecht onderhoud aan het ventilatiesysteem en schimmels. Vooral als er minderjarigen in het huis wonen, is het uiterst onverantwoord om geen onderhoud te plegen!


Start direct met een onderhoudsplan voor jouw huis

 
 

Een fractie van de voordelen van onze app

85%

Financieel


Hogere verkoopwaarde door beter onderhoud & onderhoudshistorie

78%

Relationeel


Betere relatie met de vakman door structurele bezoeken

93%

Reparaties


Minder reparaties & onvoorziene kosten door onderhoud

Maak onderhoudsplan