Wat is het nut van preventieve rioolreiniging?

Veel mensen hebben niet in de gaten dat er onder het huis een compleet stelsel van rioleringsbuizen ligt. Wat zich in die rioleringsbuizen afspeelt is een groot raadsel. Het kan echter voorkomen dat er verstoppingen ontstaan in deze buizen, en dan komt men er snel achter wat voor vervelende gevolgen dit kan hebben.

Gevolgen verstopte riolering

Het grootste gevolg van een verstopt riool is dat het water niet weg kan lopen. Het gebruik van een de gootsteen, douche of het bad kan in deze gevallen zorgen voor een flinke overstroming, met alle gevolgen van dien. Bovendien kunnen er nare luchtjes ontstaan die lang in het huis blijven hangen. Een verstopping is lastig om zelf op te lossen, hiervoor kan het beste een loodgieter ingeschakeld worden. Bekijk altijd het erfafscheidingsputje om te bepalen of de verstopping zich in jouw riool of het gemeentelijk riool bevind.

Voer een preventieve rioolreiniging uit

Als jij al vaker last hebt gehad van een verstopt riool of het vermoeden hebt dat het riool aan het dichtslibben is, is het verstandig om een preventieve rioolreiniging uit te voeren! Een rioolstelsel raakt na verloop van tijd altijd vervuild. Door het vuil in het water zullen rioleringsbuizen dichtslibben waardoor de kans op een verstopping snel toeneemt. In ons onderhoudsboekje kun je eenvoudig een preventieve rioolreiniging inplannen, zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Voorkom een verstopt riool!

Om een verstopt riool te voorkomen, hebben wij een complete checklijst opgesteld. Als je deze checklijst volgt, dan zou je in principe geen verstopt riool moeten kunnen krijgen.