Om er zeker van te zijn dat het alarmsysteem naar behoren werkt dient het eens per jaar onderhouden te worden. Een monteur van een beveiligingsbedrijf kan dit voor je uitvoeren. Op deze momenten kunnen ook kleine programma aanpassingen doorgevoerd worden naar wens. Het systeem kan worden uitgelezen en de sensoren worden gecheckt of zij nog voldoende detecteren. Zo heb je altijd een veilig gevoel thuis!

Gevolgen achterstallig onderhoud

De gevolgen van een achterstallig onderhouden alarmsysteem zijn vrij voor de hand liggend. Defecten kunnen de veiligheid van de bewoners in gevaar brengen, we spreken dan vooral over het gevoel van veiligheid. Ook kan de verzekering minder uitkeren wanneer blijkt dat het alarmsysteem niet goed onderhouden is. Vaak krijg je namelijk een korting op de inboedelverzekering wanneer je een alarmsysteem installeert in je huis.

Preventief onderhoud

Een aantal zaken worden uitgevoerd tijdens het uitvoeren van preventief onderhoud. Zorg ervoor dat je dit altijd met de monteur van het beveiligingsbedrijf afstemt. Het eerste dat gecontroleerd dient te worden is de batterijen en de noodaccu. Deze dienen tijdig vervangen te worden indien nodig. Ook kunnen er in de loop van de tijd gebreken ontstaan in het alarmsysteem die bij een onderhoudsbeurt tijdig ontdekt worden. De kans op een vals alarm wordt door het onderhoud aanzienlijk minder en codes en instellingen kunnen naar jouw wens aangepast worden.

Een onderhoudsplan

Met een onderhoudsplan voorkom je achterstallig onderhoud en blijf je prettig wonen in je huis. Het alarmsysteem dient eens per jaar gecontroleerd te worden. Met een onderhoudsplan ontvang je automatisch herinneringen wanneer het ideale moment is om het alarmsysteem te onderhouden. Je kunt via het onderhoudsplan in contact komen met lokale vakmannen of buurtgenoten om het onderhoud gezamenlijk in te kopen.

Maak onderhoudsplan