De bestrating van een woning heeft een belangrijke functie, het geeft namelijk aan waar mensen en auto's mogen wandelen/rijden. De bestrating wordt vaak bij het aanleggen van een tuin aangelegd en komt daardoor vaak voor de rekening van een hovenier. Indien de bestrating niet goed gelegd word, of door het wegzakken van grond de bestrating veranderd, kunnen er mogelijk gevaarlijke situaties ontstaan.

Gevolgen achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud van bestrating kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het kan voorkomen dat de bestrating veranderd door het vele lopen/rijden erop, of het wegzakken van grond. Het kan dan moeilijk worden voor mensen die moeilijk ter been zijn om zich hierop voort te bewegen. Ook kunnen mensen zich lelijk bezeren als ze struikelen over niet recht liggende bestrating. Naast gevaarlijke situaties zijn er ook andere niet prettige gevolgen. Regenwater kan namelijk blijven staan waardoor er plassen op uw bestrating ontstaan.

Maak een onderhoudsplan met Woonderhoud

Met een onderhoudsplan voorkom je achterstallig onderhoud en blijf je prettig wonen in je huis. De bestrating dient idealiter eens per twee jaar gereinigd worden. Met een onderhoudsplan ontvang je automatisch herinneringen wanneer het ideale moment is om de bestrating te reinigen. Je kunt via het onderhoudsplan in contact komen met lokale vakmannen of buurtgenoten om het onderhoud gezamenlijk in te kopen.


Een fractie van de voordelen van onze app

85%

Financieel


Hogere verkoopwaarde door beter onderhoud & onderhoudshistorie

78%

Relationeel


Betere relatie met de vakman door structurele bezoeken

93%

Reparaties


Minder reparaties & onvoorziene kosten door onderhoud

Download app