CV ketel onderhoud, dit is van essentieel belang als je er in de wintermaanden warmpjes bij wil zitten! De CV ketel is de installatie die voor de verwarming van de woning zorgt, en mogelijk zelfs van de verwarming van het kraanwater. De CV ketel is aangesloten op het buizenstelsel van de woning, waardoor er warm water vanaf de ketel door het gehele stelsel gepompt kan worden. Hierdoor zit je er in de winter warmpjes bij!

Gevolgen achterstallig onderhoud

Een CV ketel gaat gemiddeld zo'n tien tot vijftien jaar mee. Met regelmatig onderhoud wordt de levensduur verlengt. Ook is het in veel gevallen een eis van de verzekering om eenmaal per jaar de CV ketel te laten onderhouden. Een verkeerd ingestelde CV ketel kan ervoor zorgen dat bepaalde onderdelen van de CV ketel verroesten of onnodig slijten. Een achterstallig onderhouden CV ketel kan ook gevaarlijke situaties opleveren, zoals koolmonoxide-vergiftiging!

Preventief onderhoud

Ook voor het onderhoud van de CV ketel geldt dat preventief onderhoud vele malen beter is dan reactief onderhoud. Je kunt natuurlijk zelf de stookkosten in de gaten houden om te bepalen of de CV ketel nog naar behoren werkt. Het inregelen van de CV ketel zelf is echter vaak een taak voor een loodgieter. Wat je zelf kunt doen aan de CV ketel weet je met onze onderhoudstips.

Een onderhoudsplan

Met een onderhoudsplan voorkom je achterstallig onderhoud en blijf je prettig wonen in je huis. De CV ketel dient idealiter eens per jaar onderhouden te worden. Met een onderhoudsplan ontvang je automatisch herinneringen wanneer het ideale moment is om de CV ketel te onderhouden. Je kunt via het onderhoudsplan in contact komen met lokale vakmannen of buurtgenoten om het onderhoud gezamenlijk in te kopen.

Maak onderhoudsplan