Een gevel kan ernstige gebreken vertonen zoals slechte voegen, mosvorming, vochtdoorslag of scheuren. Het niet onderhouden van de gevel kan een negatieve invloed hebben op de waarde van het huis. Bovendien zorgt het voor een slordige en onverzorgde uitstraling van het huis. De gevel is immers bepalend in de uitstraling van een woning.

Gevolgen achterstallig onderhoud

De gevel bepaalt het aanzicht van een woning en is tegelijkertijd het schild van de woning. Achterstallig onderhoud zorgt voor een onverzorgde uitstraling en maakt het huis kwetsbaar voor ernstige schades zoals lekkages. Daarom is het belangrijk dat dit schild de juiste functionaliteit behoud.  Door weersinvloeden kan deze functionaliteit verminderen. Water kan zich in de voegen nestelen waardoor de kleur van de voegen veranderd. Ook kunnen de voegen naar verloop van tijd gaan brokkelen en scheuren. Dit kan leiden tot lekkages, schimmels, doorslaande muren en het verlies van warmte.

Preventief onderhoud

Gevelonderhoud dient met zorg te worden uitgevoerd, een verkeerde uitvoering kan een averechtse werking hebben. Door het regelmatig schoonmaken van de gevel voorkom je dat er vuil in de voegen blijft staan en dus dat de voegen brokkelig worden. Indien de voegen van jouw woning brokkelig zijn, dienen deze uitgehakt te worden en opnieuw gevoegd te worden, dit wordt ook wel een gevelrestauratie genoemd.

Uw woning in topconditie

De gevel dient eens per vier jaar grondig gereinigd te worden.

De gevel beschermt het huis en zorgt voor een goed binnenklimaat.

Gratis account aanmaken

Maak gratis een account aan op Woonderhoud

Voor zowel huiseigenaren als vakmannen bieden wij een digitale oplossing, maak een gratis account en ontdek het zelf!

Het Woonderhoud platform

Meer weten over Woonderhoud? Voor huiseigenaren of vakmannen