Planmatig onderhoud: waarom is dat belangrijk?

Onderhoud betekent het in een aanvaardbare conditie houden of terugbrengen van woningen. Een woning heeft namelijk te maken met een geleidelijke afname van functionaliteit, onder andere door weersomstandigheden, slijtage en veroudering. Onderhoud is noodzakelijk om de kwaliteit en het wooncomfort te waarborgen. Planmatig onderhoud kan toegepast worden door het gebruik van een meerjarenonderhoudsplanning. In een dergelijke planning worden alle onderhoudstaken met betrekking tot de woning weergegeven. Met de planning wordt duidelijk weergegeven wanneer welk onderhoudsdeel van de woning onderhoud nodig heeft.

Planmatig onderhoud uitvoeren als woningeigenaar

Onze tip: gebruik een onderhoudsboekje! Met een onderhoudsboekje wordt het totale onderhoud overzichtelijk en transparant. Schade en waardevermindering van de woning wordt hiermee voorkomen. Woonderhoud heeft een digitaal onderhoudsboekje die op smartphones te downloaden is ontwikkeld. Gebaseerd op jouw woning wordt er een onderhoudsplanning opgesteld. Per onderhoudstaak ontvang je herinneringen en kun je in contact komen met een vakman uit jouw buurt. Tevens kun je, uit financiële redenen, samen met buurtgenoten vakmannen benaderen. Samen sta je immers sterker dan alleen!

Planmatig onderhoud uitvoeren als onderhoudsbedrijf

Heb jij een onderhoudsbedrijf en wil je meer winst uit je klanten halen door middel van planmatig onderhoud? Dan kun je aanmelden als partner van Woonderhoud! Je bedrijf wordt dan weergegeven in ons onderhoudsboekje als vakman in jouw regio. Vraag nu een vrijblijvende offerte op.


Start direct met een onderhoudsplan voor jouw huis

 
 

Een fractie van de voordelen van onze app

85%

Financieel


Hogere verkoopwaarde door beter onderhoud & onderhoudshistorie

78%

Relationeel


Betere relatie met de vakman door structurele bezoeken

93%

Reparaties


Minder reparaties & onvoorziene kosten door onderhoud

Maak onderhoudsplan